Stigning i brugen af en struktureret metode
Formål og udbytte
“Vi har valgt en struktureret change management tilgang, fordi det giver en fælles metode og et fælles sprog”, fortæller Caroline Mørck Jensen, Head of Change Management Office (CMO) i Codan & Trygg-Hansa.
“Én af de største fordele ved at anvende en struktureret tilgang til håndtering af forandrings- projekter er, at du kommer rundt i alle kroge, når du analyserer en forandring, og du får øje på udfordringer og muligheder, som du ellers ikke havde fået øje på”, forklarer hun.
“I vores organisation har vi bygget vores CMO (Change Management Office) op omkring en struktureret tilgang til change management, således at det går hånd med den måde, vi i Codan/Trygg-Hansa bedriver projektledelse på”, siger Caroline Mørck Jensen afslutningsvist.
Hjælp til udpegning af væsentlige aktiviteter og change management roller, samt en proces, templates, værktøjer og et fælles sprog samt mulighed for løbende evaluering. En sådan metode kan bidrage til at udpege logiske skridt i en forandringsproces samt gøre det muligt at forudsige foregribe mangler og modstand samt justere på typiske fejltagelser.
Mulighed for at skabe en ensartet håndtering af forandringer, der i sin overordnede form kan repeteres i fremtidige projekter, hvilket gør det muligt at opbygge en kompetent og effektivt intern change management organisation, der løbende kan styre og udbrede kompetencerne internt i organisationen
Kriterier for valg af metode
- At metoden er let at forstå og let at anvende
- At metoden er let at tilpasse til forskellige typer og størrelser af projekter og organisationer
- At ejerskab for metoden ligger i organisationen, dvs. at metoden enten udvikles af organisationen selv, eller at interne ressourcer trænes i og adapterer metoden, såleldes at erfaringer og kompetencer kan genanvendes i fremtidige projekter
- At metoder og værktøjer er testede og gennemprøvede, men at de ikke er mere standardiserede, end at processer, værktøjer og strukturer kan tilpasses forskelligartede projekter, kulturer eller sektorer.